Geschiedenis

..::Geschiedenis::..

Keeshonden zijn nakomelingen van de turfhonden uit het stenen tijdperk en latere keesachtigen waarvan de restanten bij de paalwoningen gevonden werden . Het zijn de oudsten hondenrassen van Midden Europa. De Keeshond werd veelal gebruikt als waakhond op boerderijen, ze lagen vaak aan een ketting, en blaffen was hun enige middel om de baas te waarschuwen dat er iemand op het erf kwam,ook schippers met hun vrachtboten maakten dankbaar gebruik van de Keeshond als waakhond en als vriend voor onderweg.

 

..::Uiterlijk::..

Keeshonden vallen op door een mooie vacht, die door een rijke wollen ondervacht uitstaat.
In het bijzonder valt op de om de hals liggende grote kraag, en de staart die fier over hun rug word gedragen. Ze hebben een vosachtig hoofd ,felle ogen , de oren zijn klein en dicht bij elkaar geplaatst. De verhouding van de schofthoogte tot lengte is 1:1

 

 

..::Gedrag en Karakter::..

De keeshond heeft een lief karakter, steeds oplettend, levendig leergierig, en gemakkelijk op te voeden.Ze zijn trouw aan de eigenaar en het zijn goede waakhonden.
Ze vinden het heerlijk om met de baas een flinke wandeling te maken of fietsen {hond moet wel een jaar oud zijn voordat men mag beginnen met fietsen samen met de hond}en door water en bossen te rennen. Ze kunnen goed overweg met kleine kinderen.

 

 

..::Welk variëteit kiest U::..

Dit is afhankelijk van de samenstelling van u gezin en woonomstandigheden
Keeshond is geen jachthond en hoeft geen lange wandelingen te maken Hoewel de grote dit best fijn vinden . Een grote Keeshond kan best op een flat gehouden worden ,mits hij voldoende beweging krijgt, en niet 3 maal per dag een kwartiertje word uitgelaten.
Wat de kleine Keeshonden betreft is ruimte geen probleem.
Wij fokken de Grote Witte keeshond en de Schouderhoogte is 46 cm +/- 4 cm

 

 

..::Reu of Teef::..

Een teef is vaak iets kleiner dan een reu en er zijn wel kleine verschillen in het karakter, maar het verhaal dat een teef liever zou zijn dan een reu is niet waar.
Een reu is over het algemeen wat sterker dan een teef, dus als u minder stevig op de benen staat zou een teef de voorkeur kunnen hebben. Verder hangt de keuze voor een deel af van uw woonomstandigheden.

 

 

..::Voeding::..

Wanneer u een pup bij de fokker gaat halen , vraagt u dan om een voedingslijstje, zodat u in ieder geval de eerste tijd de hond dat eten kunt geven waaraan hij gewend is. Wilt u op een andere voeding overgaan, doe dit dan geleidelijk en eventueel in overleg met uw dierenarts
En geeft u niet op uw eigen houtje vitamines e.d.

 

 

..::Vachtverzorging::..

Een punt waartegen nog wel eens wordt op gezien, voor men een keeshond aanschaft is de verzorging van de vacht. Dit valt echter wel mee. Onder normale omstandigheden is een goede kam en borstelbeurt eenmaal per week voldoende. Is de hond echter in de verhaarperiode dan is het u eigen belang dagelijks even het losse haar te verwijderen.
Alles wat u er dan uithaalt komt niet in huis.

 

 

..::Dierenarts::..

De fokker zorgt er voor dat de pup ontwormt is met 2-4-6-8 weken.
Gaat ook met de pup naar de Dierenarts voor de 6 weken enting, de Dierenarts onderzoekt de pup , luistert naar hart,en kijkt ogen en oren na . Bij een reu of de balletjes aanwezig zijn. Eventuele afwijking word dan vermeld in het Dierenpaspoort.
Verder ontwormen met 12 weken dan iedere 2 maanden tot de hond 1 jaar is, is voor de nieuwe eigenaar . Het is belangrijk om daarna ieder half jaar de hond te ontwormen.
Enting : 9 weken Parvo en Weil
12 weken Parvo en Weil,honden ziekten ,lever ziekte en parainfluenza
De volwassen hond dient ieder jaar geënt te worden voor optimale bescherming tegen besmettelijke ziekten
Ga je met de hond naar een puppycursus of dierenpension laat de hond dan enten voor kennelhoest dat kan tegelijk met de 12 enting
Buitenland: Ga je met de hond op vakantie naar het buitenland 1 maand van te voren enten voor hondsdolheid, in sommige landen zijn bepaalde regels U dierenarts kan U hier het beste advies over geven.